diumenge, 6 de gener de 2013

Lectura a l'aula de contes curts de Paco CandelIniciarem el segon trimestre amb la lectura d’uns contes seleccionats de l’obra Trenta mil pessetes per un home de Paco Candel.

Paco Candel va ser una de les veus més destacades de la immigració de la segona meitat del segle XX a Barcelona. Nascut l'any 1925 a Casas Altas, de molt petit es va traslladar a Barcelona amb la seva família i va viure a les barraques de Montjuïc. Va treballar en diversos oficis i aviat es va sentir atret per la literatura. En el vessant polític, va ser senador per Barcelona i regidor de Cultura de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. L'any 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi i, el 2003, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca a favor de la integració dels nouvinguts. El 23 de novembre de 2007 va morir a Barcelona. Al barri de la Marina, que és on sempre va viure, hi ha una biblioteca que porta el seu nom.

L’obra Trenta mil pessetes per un home és una sèrie de relats curts, que tenen tota la frescor de l'espontaneïtat i tota la gràcia del popular. Arrencats de la vida mateixa, els seus personatges parlen un llenguatge en què, amb senzillesa, es fan patents els drames íntims i les condicions ambientals que tenen per marc les zones suburbials de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada